Forside Dagene Tidligere Jentehockeydager Jentehockeydag på Nærbø 7. november 2009!

Jentehockeydag på Nærbø 7. november 2009!

E-post Skriv ut PDF

Etter mye jobbing var det klart for Jentehockeydag i Nye Loen Ishall på Nærbø i Stavanger med 

Nærbø Farmers er en relativt ny klubb, de har noen jenter men var veldig spente om Jentehockeydagen vil rekruttere ennå flere jenter. Prosjektleder hadde alt ansvaret og kontakt med klubben før arrangementet, Ingrid Renli, kaptein på det norske kvinnelandslaget, sto for det praktiske opplegget på og utenfor is på selve Jentehockeydagen.

Ca. 30 jenter stillet opp på jentedag i Nærbø ishall. Med yngste jente på ca. 3 år, eldste rundt 13 år, noen helt nye og noen erfarne. Det var flere jenter en de ansvarlige hadde håpet på, og dem var veldig fornøyd med oppmøte og arrangementet. 

Klubbleder i Nærbø Farmers, Cecilie og Mona(mor) var ansvarlig for organisering, registrening osv. Ørjan behjelpelig med utstyr m.m.

Hovedansvar på is var Ingrid Renli, med hjelp fra Maren Løland (spiller Siddis IHK), Jussi (trener Farmers), Thomas (hockeyskolen/trener) og Whence, Karoline, Cecilie, Tobine og Janne (spillere Nærbø Farmers)

Nærbø ishall er forbundet med idrettshall med felles inngang og garderober. Rundt samme tidspunkt på lørdagen ble det avholdt håndball kamp. Det var dermed mye trafikk i gangene osv., som delvis førte til at det ble litt dårlig organisert i forhold til registrering. Men alle jenter fikk informasjon og ble sendt til en garderobe hvor de ble registrert og fikk utdelt drakter. Nærbø farmers hadde hjelmer, køller og skøyter disponert til utlån

 

Vi delte opp isen i 3 deler, med tre ferdighetsnivåer (0-4 år, nybegynner, avansert).  Aktivitet for de yngste var typisk hockeyskole, krype, gå, trille tennisball etc.De eldre nybegynnerne fikk skøyteundervisning av Jussi + medhjelper, og videre øvelser med kølle og ring. Jentene med erfaring ble ledet gjennom en hinderløype (slalåm ++ ) med og uten puck, av Ingrid og Maren.

Vi var sammenlagt ca. 70 min på is, inkludert litt pauser. På  slutten ble det litt sonespill mellom de eldste jentene, avrundet med et gruppebilde på is.

Etter is var det samling i "ståvå", i midthallen, hvor jentene fikk brus og kake. Mona informerte om hvordan foreldre og barna kan gå videre med hockeyskole osv. og takket for godt oppmøte. Dermed noen ord fra Ingrid, og utdeling av diplom fra de voksne jentene.

4 jenter meldte seg inn i klubben, og flere ga tilbakemelding om at de ville melde seg inn og skulle komme tilbake. Både arrangøren, jentene og foreldre var fornøyd med arrangementet og ga god tilbakemelding. Nærbø ishall er relativ ny og de har et stykke igjen før klubben vil bli fullstendig. Men de er veldig positive til at de etter hvert vil kunne danne et pikelag, og har gode forutsetninger til å lykkes.

 

Hilsen Ingrid Renlie

Kvinnelandslaget

Hjemmeisden til Nærbø finner du her