Forside Dagene Tidligere Jentehockeydager Jentehockeydag hos Siddis/Viking 8. november 2009!

Jentehockeydag hos Siddis/Viking 8. november 2009!

E-post Skriv ut PDF

Med et samarbeid mellom Siddis Hockey og Viking hockey, fikk jentedagen i Stavanger et oppmøte på mer en 90 jenter. Her var det også alle aldre, og alle ferdighetsnivåer. Klubbene har gjort en fantastisk promotering, og med et godt rykte fra Skøyteskolen i ryggen, ble rekrutteringa veldig bra.

 Hilde hadde hovedansvar for organisering m.m., med hjelp fra Ine, Siren, Arne og flere andre foreldre av jentespillere. Ingrid Renli organisator på is, med hjelp fra trenere og foreldre fra Viking og Siddis. Samt fire jenter fra Siddis Dame- og Pikelag.

 Registrering i midthallen, hvor de også fikk drakt og ble sendt til garderobe. Det var litt misforståelse over hvilke som skulle hjelpe til på is, men det ordnet seg til slutt. Utstyr var til utlån fra hockeyskolen og lignende, som fort ble tømt.

 Kl.15.00 begynte vi organisert på is, mange jenter begynte allerede 10-15 min før.Vi delte banen i 5. En sone med "hockeyskole", for nybegynnere. Dermed delte vi de litt erfarne i 4 grupper etter ferdighetsnivå, delte resten av banen i 4 poster. En med småspill. En med hinderløype med puck. En med skøytegåing uten puck(avhengig av ferdighetsnivå, for eksempel start - stopp for de nyeste og "powerskating" for de litt mer erfarne). Siste med slalåm og lignende, med og uten puck avhengig av ferdighetsnivå. Ca. 8 min på hver øvelse, dermed rullering. Etter ca. 45 min kunne dem som ville ta en liten pause, eller fortsette med frigåing. Etter 15-20 min ble det småspill, de eldste i en sone. De litt yngre i to baner delt på 1 sone. Og fri skøyting med ringer, tennisballer m.m. i en sone.  Samtidig kunne foreldre følge barna fra boksen, eller VIP'en hvor det ble gitt informasjon.

Kl. 16.30 skulle isen vannes, og vi måtte hive jenter av isen som ville fortsette. Dermed ble det kaker og brus i VIP'en. Hilde ga informasjon hvordan dem kunne gå frem videre, og det ble utdeling av informasjon.

 Som sagt var alle som var delaktig i arrangementet veldig fornøyd, og fikk bra tilbakemelding i forhold til at jenter ville forsette videre. Både Siddis og Viking har i dags dato et pikelag, men det optimale ville være å kunne dele inn i årsklasser, eller i det minste flere lag etter ferdighetsnivå. Dersom Nærbø får startet et

pikelag i nærmeste fremtid, vil dette være positivt for begge parter, ved at de kan spille mot hverandre og mulighet til å spiller kamper mot flere jentelag.

 

Siddis hjemmeside finner du her

Viking sin hjemmeside finner du her

 

hilsen Ingrid Renlig

Kvinnelandslaget